marți, 31 ianuarie 2012

M-am trezit cu o durere de cap ingrozitoare, spatele imi amortise, imi simteam piciorele reci de si inautru era cald. Ceasul meu indica sase si jumtate. M-am ridicat, A.I. dormea inca, afara lumina isi facea loc dezvaluindu-mi pentru prima dat unde ma aflam. Fereastra neobisnuit de mare din spatele meu si acoperita de o perdea roz-portocaliu dadea spre o curte, nu larga, nici ingrijita asa cum o vedeam eu acoperita de zapada. Am ferit perdeaua si am incercat sa deschid fereastra care insa era fixata in cuie. Apoi mi-am amintit de ea si am strabatut camera cu pasi mari pana in bucataria unde nu se afla nimeni...doar parfumul. O tigara care se stinsese probabil singura pe buza scrumierei, ceasca de cafea pe jumatate bauta, fereastra inchisa prin care zaream aceeasi curte si inca o cladire vecina, darapanata, pe hornul careia iesea un fum saracacios. `Ciudat` gandeam `sa ne lase singuri in casa ei...` `Hai A. trezirea` am strigat eu hotarat si inainte de a primi vreun raspuns am si intrat in camera, mi-a imbracat haina, mi-au cercetat constiincios buzunarele si mi-am indreptat gulerul camasii. A. cu ochii deschisi privea ingrijorat decorul necunoscut. `Da, stiu, nu suntem la mine nici la tine...hai ridica-te, e tarziu` am raspuns eu unor intrebari pe care amicul meu nu apucase sa mi le adreseze. `Aoleu` sopti el ridicandu-se `Imbraca-te` i-am ordonat nerbadator. Cu miscari incalcite si patrunse de junghiuri, amicul meu s-a imbracat si am pornit spre usa. In holisor insa ochii i s-au abatut asupra propriilor tablouri si am vazut in ei o urma de mandrie amestecata cu speranta. Grabit sa ies i-am adresat numai un zambet si am deschis usa, am strabatut palierul si am coborat scarile parca urmarit de cineva. Modelul n-a fost preluat si de A. care se misca mai greu, fapt ce m-a intrigat `Hai odata A.` l-am apostrofat `Da va grabiti dom` profesor` m-a ironizat el fara a se sinchisi. Am deschis usa grea de la intrarea imobilului si am fost lovit de frigul dens, inrait parca. Mia-m adunat paltonul pe langa mine, am ocolit cladirea mare si am ajuns la poarta care ne schimbase cursul serii trecute. Tinand poarta deschisa pentru A., mi-am acordat cateva clipe sa memorez imaginea casei. O casa mare, cu parter la cer nu stiu cine locuia si etaj la care, judecand dupa perdele, locuiau doua persoane diferite. In partea stanga vedeam impolitetea mea de a nu aranja perdeaua dupa ce o ferisem, in drepata voseaua scorojita a ferestrelor si praful sticlei nu faceau locatarului o imagine prea buna. Inchizand poarta incet, cu grija, am spus cu o voce scazuta ` Scoate-ma de aici` privirea lui a m-a fixat o clipa apoi am pornit-o pe trotuarul ingetat si necuratat, el inainte schiopatand si pufnind, eu in urma cu capul ascuns in palton cu privirea pierduta si cu gandul la ea....

5 comentarii:

 1. Buna ziua
  Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Program liga 1.
  Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este iacob_ctin@yahoo.com).
  O zi buna va doresc

  RăspundețiȘtergere
 2. http://renegate4ever.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere